Castelli is hét merk voor uw koerskledij

Castelli is ongetwijfeld het meest mythische merk voor uw koerskledij. Haar verhaal leest als een sprookje. De roots van Castelli en hun koerskledij brengen u terug naar 1876 in modestad Milaan. De focus van Castelli op topkwaliteit vond weerklank bij de beste atleten en teams die fietskledij bij hen kwamen bestellen. Castelli kent als geen ander het bloed, zweet en de tranen van de meest fanatieke wielrenners en past die ervaring toe in haar koerskledij. Zoals Maurizio Castelli zelf zei: "Het zou me nooit gelukt zijn om een revolutie in de wielerkledij te ontketenen als ik niet zelf had gekoerst. Het is de enige manier om alle elementen echt te begrijpen". Er kan er maar één de beste zijn. Castelli maakt alleen topkwaliteit, en daar kan jij van profiteren. Door uw koerstenue of truitje te bestellen bij Castelli profiteer je meteen van hun oog voor detail, technologische superioriteit en vooruitstrevende visie. Er kan er maar één de beste zijn. Castelli maakt alleen topkwaliteit, en daar kan jij van profiteren. Door uw koerstenue of truitje te bestellen bij Castelli profiteer je meteen van hun oog voor detail, technologische superioriteit en vooruitstrevende visie.

Ontdek de producten

Castelli innoveert uw koerskledij

Wilt u door de mooie geschiedenis van Castelli uw truitje of andere wielerkleding bestellen? Of wilt u eerst nog weten waar dit Italiaanse merk voor staat? Castelli staat sinds haar ontstaan al gelijk aan innovatie. Dankzij haar voortdurende innovaties heeft het merk de wielerwereld al enkele malen een nieuw gezicht gegeven. Castelli pionierde in thermische, vochtwerende en winddichte fietskledij, die u nog steeds bij hen kan bestellen. Daarnaast lanceerden ze de ‘Gabba’ en de ‘Aero Race’, twee productnamen die het wielerlexicon zijn binnengedrongen. Bovendien zou u zonder Castelli misschien nog steeds geen fietskledij met lycra-broekjes, skinsuits of body paints bestellen. Dankzij haar samenwerkingen met de wetenschappelijke wereld is Castelli vandaag al bezig met het wielrennen van morgen. Uw koerstenue van Castelli bestellen, is dus zeker een goed idee. Naast innovatie staan ze ook nog steeds voor hun uitgesproken Italiaanse roots. Het land van design en elegantie staat – bijna 150 jaar na haar oprichting – nog altijd centraal in Castelli’s identiteit. Het truitje van Castelli dat u wilt bestellen wordt dus nog steeds in Europa geproduceerd.

Geniet mee van onze samenwerking met Castelli

Wolvenberg, het moederbedrijf van Squadra Velo, is al geruime tijd de exclusieve verdeler van Castelli in de Benelux. Dat geeft het Squadra Velo-team, actief in België én Nederlands, een unieke positie. We staan rechtstreeks in contact met de producenten. We kunnen voor de koerstenue van Castelli die u wilt bestellen, de ideale mix maken van een gepersonaliseerd design met fietskledij van topklasse. Wilt u dus een truitje van Castelli te bestellen? Vul uw gegevens in via het contactformulier zodat we een afspraak kunnen inplannen. Wij ontwerpen en creëren met plezier de koerstenue van Castelli die u wilt bestellen!

Castelli
producten

Castelli verdient haar ijzeren reputatie voor de volle 100%. Hun innovatieve instelling drijft hen steeds verder in het creëren van de technologisch meest hoogstaande wielerkledij. Sommige producten zijn bijna zo legendarisch geworden als de wielrenners die ze dragen.

Contacteer ons
Een geweldig fietsshirt waar je lang mee kan rijden.

Squadra jersey (m/f)

Geweldig zachte sokken met een speciale stof die bactierën tegenhoudt en je voeten maximaal zal verluchten.

rosso corsa socks (9/13)

De ideale korte fietsbroek voor als je op zoek bent naar comfort maar tegelijk snel wilt zijn.

Competizione bib (m/f)

Staat er ’s ochtends veel wind? Trek dan deze vest aan om jezelf tegen de gure wind te beschermen.

pro light wind vest

Bescherm je hoofd tegen de zon en ga voor een geweldig comfortabele fietspet.

cycling cap

Je benen moeten natuurlijk beschermd worden tegen de winterse kou. De Sorpasso is ideaal voor alle omstandigheden in de winter.

sorpasso team winter bibtight

Wil je de koude winter trotseren? Draag dan deze Winter Jacket die windproof is en nog altijd enorm ademend is.

winterjacket

Rij je liefst door weer en wind? Neem dan de Perfetto Long Sleeve mee zodat je droog en warm op je bestemming aankomt.

perfetto ls team

Wil je je hoofd warm houden onder je helm? De Viva Thermo Skully heeft een speciale vorm waardoor deze ook niet omhoog trekt tijdens je rit, ideaal dus!

viva thermo skully

Last van koude voeten? Draag dan deze water- en windproof overschoenen van Castelli.

corsa shoe cover

Hou je hoofd warm met deze Head Thingy die ook de profs van de INEOS Grenadiers gebruiken.

head thingy

Draag je graag handschoenen op de fiets? Dan zijn deze Aero Race Gloves ideaal! Deze helpen je om je toptijden telkens weer scherper te stellen.

aero race gloves

Geen gewone sokken maar sokken die enorm aero zijn. Ze geven je die paar percenten extra om NOG sneller te gaan.

fast feet socks

De allersnelste korte fietsbroek in het Castelli fietskleding gamma die ook de profs van de INEOS Grenadiers dragen.

free aero race 4 bib

Een enorm aero fietsshirt waar je toptijden mee zal halen. Verkozen tot beste fietsshirt door de profs van INEOS Grenadiers.

aero race 6.0 jersey

Geschiedenis

Castelli heeft een onnavolgbare geschiedenis. Bijna 150 jaar geleden werden de zaadjes geplant voor wat zou uitgroeien tot het meest exclusieve wielermerk ter wereld.

1876
Vittore Gianni
1910
Alfredo Binda
1935
Armando Castelli
1945
Bekende klanten
1948
Maurizio Castelli
1953
De professionals
1974
De schorpioen
1977
Eerste lycra shorts
1979
Revolutie
1981
Eerste gekleurde shorts
1983
Eerste sublimatiedruk en winddichte sporttrui
1984
Eerste thermische wielerkledij
1989
Officiële leverancier
1995
Een tragisch moment
1996
Eerste vrouwencollectie
1998
Vochtwerende behandeling en Y-vormige zeem
2003
familie Cremonese
2006
Steve Smith
2007
Revolutie in racekledij
2008
Radiation
2009
De fietsbroek heruitgevonden
2010
Koud en nat
2011
Sanremo Speed Suit
2012
Body Paint 3.0 Speed Suit
2016
Idro-jas
2017
partnership Team Ineos
2018
Rain or Shine
2020
De Free Protect Race Bibshort

1876

Vittore gianni

Zoals in een sprookje zijn de roots van Castelli te traceren tot de Milanese kleermaker Vittore Gianni. De kleermaker is meteen verwikkeld in de sportwereld. Hij verzorgt de uitrustingen van AC Milan en Juventus en kleedt zelfs de ballerina’s van het Milanese ballet.

1910

Alfredo Binda

In het begin van de 20e eeuw zet Gianni de stap naar de wielerwereld. Hij verzorgt de wielerkledij van de mythische Alfredo Binda, de wereldkampioen en vijfvoudig winnaar van de Giro.

1935

Armando Castelli

In het interbellum gaat er een nieuwe deur open. De jonge Armando Castelli gaat werken bij Vittore Gianni en neemt in 1939 de zaak zelfs over.

1945

Bekende klanten

Castelli zet de strategie van Gianni verder: samenwerken met echte topatleten. Na de oorlog mag Castelli zelfs absolute helden als Gino Bartali en Fausto Coppi tot zijn partners rekenen.

1948

Maurizio Castelli

Armando wordt vader van een zoon, Maurizio. De jongste Castelli volgt de races van Coppi, uitgedost in de kledij van Vittore Gianni. Hij is ook getuige van de eerste 'skin suit' van zijde, die Coppi draagt tijdens tijdritten en zijn aanval op het werelduurrecord.

1953

De professionals

De topatleten gaan één voor één overstag: Louis Bobet, Raphael Gimignani, Rik Van Looy en Jacques Anquetil winnen prijs na prijs in de tenues van Gianni. Hetzelfde geldt voor Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck, wanneer ze hun indrukwekkende prijzenkast verzamelen in de jaren ’60 en ’70. Er rijden maar liefst 12 professionele wielerteams rond in Gianni's kledij in deze periode!

1974

De schorpioen

Onder impuls van Maurizio is de rebranding naar Castelli alvast een feit, en ook de schorpioen doet nu zijn intrede. Het zou hét iconisch logo in het wielerpeloton worden.

1977

Eerste lycra shorts

Opnieuw een innovatie van Castelli: de eerste lycra shorts worden gelanceerd. Deze zijn aerodynamischer dan ooit.

1979

Revolutie

De prestigieuze krant 'Corriere Dello Sport' reikt haar Discobolo Award uit aan Castelli. De krant prijst "haar futuristische manier waarop Castelli een revolutie teweegbrengt in wielerkledij".

1981

Eerste gekleurde shorts

Hoewel in de Giro van 1981 alleen zwarte shorts toegelaten zijn, laat Maurizio Castelli enkele renners voor het eerst met gekleurde Lycra-broekjes rijden. Giovanni Mantovani is één van hen: hij rijdt met een lichtblauwe broek en krijgt prompt een boete van de organisatie. Maurizio Castelli betaalt de boete met de glimlach. De volgende dagen staan honderden mensen aan de Castelliwinkel in Milaan om een gekleurde fietsbroek te pakken te krijgen. Mantovani gaat na zijn fietscarrière werken bij Castelli en is er nog steeds een gepassioneerde vertegenwoordiger!

1983

Eerste sublimatiedruk en eerste winddichte sporttrui

Castelli presenteert een nieuwe techniek om haar kledij te bedrukken: sublimatiedruk. Met deze techniek zet Castelli designs en sponsorlogo's rechtstreeks op de stof. In hetzelfde jaar draagt Bernard Hinault voor het eerst een winddichte sporttrui, en wint hij daarmee meteen de Waalse Pijl.

1984

Eerste thermische wielerkledij

Tijdens Parijs-Roubaix 1984 draagt Francesco Moser de eerste thermische wielerkledij.

1989

Officiële leverancier

In de late jaren '80 en de vroege jaren '90 voorziet Castelli niet alleen enkele teams uit de Giro en de Tour van tenues, maar het maakt ook de legendarische roze trui en gele trui. Maurizio Castelli laatt de leiderstruien van de Tour de France 1989 bijvoorbeeld ontwerpen door de Italiaanse kunstenaar Mario Schifano.

1995

Een tragisch moment

Het noodlot slaagt onverwachts toe. Maurizio Castelli sterft, veel te vroeg, op amper 47-jarige leeftijd. Wanneer hij de Cipressa oprijdt, de mythische beklimming uit Milaan – San Remo, krijgt hij plots een hartstilstand. Zijn hoofd nog vol ideeën en zijn hart vol passie voor de sport die hem zoveel gegeven had. Als een acteur die op de planken sterft, is de dood van Castelli op de Cipressa van een poëtische schoonheid. Het valt moeilijk in woorden te beschrijven hoeveel Maurizio voor het wielrennen betekend had.

1996

Eerste vrouwencollectie

Castelli blijft de visie van Maurizio uitvoeren, namelijk de meest innovatieve kleding creëren. In 1996 wordt de eerste volledig aerodynamische skinsuit gedragen op de Olympische Spelen in Atlanta.

Castelli kleedt de Italiaanse nationale wielerploeg én Paola Pozzo wanneer ze Olympisch goud verovert in het mountainbiken. Datzelfde jaar lanceert Castelli haar eerste vrouwencollectie.

1998

Vochtwerende behandeling en Y-vormige zeem

Team Once (met Abraham Olano) draagt de eerste vochtwerende sporttrui (Prosecco) van Castelli. Datzelfde jaar innoveert Castelli ook de zitpositie van de wielrenner: het lanceert de eerste Y-vormige zeem.

2003

familie Cremonese

Na de dood van Maurizio Castelli is het bedrijf financieel op de dool geraakt. In 2003 komt de familie Cremonese van Manifatura ValCismon ter hulp en neemt Castelli over.

2006

Steve Smith

Steve Smith wordt Brand Manager van Castelli. Hij stuwt het merk de volgende jaren naar groei en nieuw leiderschap.

2007

Revolutie in racekledij

Castelli zorgt voor een pelotonrevolutie door Team Saunier Duval van de eerste Aero-racetruien te voorzien. Het zijn de lichtste truien ooit in het professionele wielrennen. Castelli lanceert ook de 'Giro'-zoom, terwijl alle andere fietsbroeken nog een dunne en vooral oncomfortabele elastiek hebben aan de broekspijpen. Zo zorgt het voor een volledige ommezwaai in slechts vier jaar tijd.

2008

Radiation

Voor de wintertrainingen introduceert Castelli de Radiation, een nieuwe manier om je tegen de winterkoude te beschermen met een stralend isolatiesysteem.

2009

De fietsbroek heruitgevonden

Castelli shockeert de sector met Body Paint, een bibshort waarbij alle componenten geïntegreerd zijn in één enkel naadloos laagje stof.

2010

Koud en nat

Castelli brengt als eerste nanotechnologie naar de koers. De Nano Flex heeft een unieke waterwerende stof die toch nog ademt. Cervelo-TestTeam pioniert de kledij die bestand is tegen natte en koude omstandigheden: de Gabba WS-trui, de eerste aerodynamische all-weather beschermingskledij.

2011

Sanremo Speed Suit

Johan Van Summeren wint Parijs-Roubaix met de eerste skinsuit voor wegwielrennen: de Sanremo Speed Suit. Het groeit uit tot één van de meest gekopieerde outfits in het peloton.

2012

Body Paint 3.0 Speed Suit

Ryder Hesjedal wint zijn eerste Giro D'Italia met een voorsprong van slechts 16 seconden. Die dankt hij mede aan zijn hoogtechnologische tijdritkleding, de Body Paint 3.0 Speed Suit.

2016

Idro-jas

Castelli lanceert de Idro-jas. De innovatieve technologie achter de Idro zorgt voor de lichtste en meest compacte wielerjack van Gore-Tex®. Nog nooit is een wielrenner zo goed beschermd tegen regen!

2017

partnership Team Ineos

Castelli start een partnership met het beste ronde-team van deze generatie: Team Ineos. De gestreepte outfits in 2017, de blauwe kledij in 2018 en de bordeaux fietskleding in 2019 vallen allemaal in de smaak.

2018

Rain or shine

Met de Gabba 'Rain or Shine' (of 'ROS') biedt Castelli de ultieme allround fietsoutfit aan. Zoals de naam al verklapt is dit fietsjasje geschikt voor zowel regen als zonneschijn. Perfetto! In hetzelfde jaar wordt Castelli opnieuw de hofleverancier van de Giro.

2020

De Free Protect Race Bibshort

De Free Protect Race Bibshort is een indrukwekkend staaltje technologie die de renner optimaal beschermt bij valpartijen. Het werd ontworpen op vraag van Chris Froome himself en combineert de voordelen van verschillende stoffen.

contacteer onze experts

Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now