Surplace 'maakt de koers' in Sportful

Het evenementenbureau Surplace is bekend als organisator van de 'Ronde van België', maar daarnaast zetten ze ook in op andere sportieve evenementen. Voor hun fietskledij rekenen ze al jarenlang op Sportful, via Squadra Velo natuurlijk!

We spreken met mede-zaakvoerder Maarten Dewachter over wat wielrennen betekent voor Surplace, en andersom.

"Samen met Niels Pellegroms heb ik in 2014 Surplace opgericht. We zijn allebei zot van de koers en fervente fietsers. In een ver verleden trok Niels met zijn familie door heel België, stippelde leuke routes uit en zorgde zelf voor bevoorrading voor zijn groep. Er kwamen steeds meer vrienden bij en het concept sloeg aan bij alle deelnemers. Daarom begonnen Niels en ik na te denken over hoe we dit concept konden uitbouwen en commercialiseren. Surplace was geboren."

Hoe is het dan verder gegroeid?

"In het eerste jaar organiseerden we een ronde voor 16 personen, in 2020 loopt dit op tot 275 deelnemers. We organiseerden al verschillende sportieve evenementen, vooral meerdaagse fietsevenementen en projecten op maat van bedrijven. We focussen ons tegenwoordig wel op de 'Ronde Van België', een all-in weekend met allemaal gepassioneerde fietsers. Onze bedoeling is om sportfanaten samen te brengen en hen sport te laten beleven. Je hoeft geen uitstekende fietser te zijn om deel te nemen. Met plezier fietsen en ervaringen delen zijn veel belangrijker!

Daarnaast organiseren we ook een offroad editie van de Ronde van België en plannen we enkele Social Rides in het voorjaar van 2021. Wat we ook graag en regelmatig doen is het organiseren van sportieve evenementen en projecten voor bedrijven. Dat kan helemaal op maat van de klant."

Hoe ben je bij Squadra Velo terechtgekomen?

"Een vriend van ons werkte bij Squadra Velo, maar daar is het niet bij gebleven. Sinds 2016 zijn we er klant, maar Squadra Velo steunt ons ook op andere vlakken. In die eerste jaren liet onze samenwerking ons toe om sneller te groeien, waarvoor we hen heel dankbaar zijn. Wij nemen onze custom outfits af bij Squadra Velo, en zij sponsoren ons zowel financieel als met materiaal. Het is vooral een win-winsituatie. We organiseren een wielerronde voor liefhebbers met passie, en dat past goed bij het verhaal van Squadra Velo. We spreken een grote groep mensen aan."

Voor welke outfits hebben jullie gekozen?

"We zijn voluit voor Sportful gegaan. Onze standaarduitrusting bestaat uit een zomer fietsjasje, korte fietsbroek en een petje. We kozen in onze custom wielerkleding voor onze bedrijfskleur: turquoise of appelblauwzeegroen. Ze zijn opvallend maar toegankelijk, want het is natuurlijk vooral de bedoeling dat mensen ze effectief dragen."

Welke voorwaarden had je voor je custom fietskleding?

"Het was belangrijk voor ons dat we overtuigd waren van het ontwerp. De kwaliteit is vanzelfsprekend bij een merk als Sportful. Je betaalt er iets meer voor, maar dat is het zeker waard. Het verhaal van Sportful past ook perfect bij dat van Surplace."

Hoe verloopt de samenwerking met Squadra Velo?

"Over het algemeen prima. Tijdens de coronacrisis waren er natuurlijk wel wat vertragingen, vooral omdat het materiaal uit Noord-Italië komt en die streek heel hard getroffen was door het virus. Squadra Velo heeft recent ook stappen gezet om het hele proces te vereenvoudigen en te versnellen. Zo hebben we normaal onze outfits acht weken na de betaling. De kwaliteit is uiteraard top!"

Lees meer over Surplace en hun Ronde Van België

Bespreek jouw idee met onze experts

Onze ervaren designers maken de perfecte wieleroutfit voor jouw team of bedrijf. Binnenkort zitten jij en je fietsvrienden met stijlvolle topoutfits op je fiets. Kruip snel in ons wiel en laat je verleiden.
Contact an expert
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now