Squadra Velo presenteert: de Castelli Perfetto

Wie gepassioneerd is door wielrennen zal Gabba zeker wel kennen. Je hebt er misschien zelf al in gefietst. Maar wist je dat dit revolutionaire stuk fietskledij anno 2020 nog flink geüpdatet is tegenover de drie vorige generaties? En dat je nu eigenlijk ‘Perfetto’ moet zeggen tegen je Gabba? We vertellen je er hier alles over!

- Hoe komt Gabba aan zijn naam?

‘Gabba’ is de bijnaam van de Noorse renner Gabriel Rasch, die in 2009 voor Cervélo TestTeam fietste. Castelli was net aangesteld als kledingpartner voor Cervélo en belegde al snel een meeting met enkele renners, waaronder Rasch, onze eigenste Serge Pauwels en nog enkele andere renners uit regenachtige landen. De bedoeling: een oplossing bedenken om de prestaties te verbeteren in natte en koude omstandigheden. Gabriel ‘Gabba’ Rasch toonde waarmee hij zijn trainingen reed: een mouwloos, waterdicht plastic gilet. De bal ging aan het rollen. Castelli stelde voor om mouwen toe te voegen. Om het aerodynamisch te maken. Zoveel mogelijk verluchting te creëren en zelfs achterzakken toe te voegen. In de herfst van 2009 werd het eerste prototype van de ‘Aero Rain Race Jersey’ getest. Omdat de Cervélo TestTeam-renners het simpelweg ‘Gabba’ noemden – naar hun teammaat - nam Castelli deze bijnaam over.

 

Het oordeel van Squadra Velo: Een balpen is een bic, een fotocamera is een kodak en een fietsjas is een gabba. Dit perfecte product is bijna groter geworden dan het merk!

- Waarom de verandering naar ‘Perfetto’?

Dat is het logische resultaat van de recente evolutie. Aan de oorspronkelijke Gabba met korte mouwen werden nog enkele varianten toegevoegd. Dat maakte het wat verwarrend. Maar waarom dan ‘Perfetto’? Wel, elke renner die kennismaakte met de Gabba noemde deze wielerjas ‘perfect’. Maar dan in het Italiaans, want daar liggen de roots.
Vanaf 2020 worden de producten die je vroeger associeerde met Gabba, uitgebracht onder de ‘Perfetto’-collectie. Met uitzondering van de Gabba 2 met korte mouwen, die je dus gerust ‘Gabba’ mag blijven noemen. In de Perfetto-familie kan je kiezen uit de Perfetto Vest (mét achterzakken), Perfetto Convertible (met afritsmouwen), Perfetto Light Short Sleeve (een lichtere variant) en de Perfetto Long Sleeve. Maar we verwachten dat het woord ‘Gabba’ nog wel een tijdje ingeburgerd zal blijven bij de liefhebbers... Lees meer over een testrit in de RoS Perfetto

 

- Hoe is Gabba zo populair geworden?

In 2010 werd de Gabba voor het eerst echt getest tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne, geteisterd door storm Xynthia. Cervélo deed er zijn voordeel mee, en de andere renners keken ervan op. Commercieel werd het initieel geen succes, maar vanaf dat moment wou het halve peloton zo’n zwarte Gabba. Castelli wou het ‘unfair advantage’ echter alleen maar voor haar gesponsorde renners behouden. De renners van andere ploegen trokken dus naar de fietswinkel om een Gabba te kopen en bedekten de merknamen met zwarte viltstift. Tijdens Milaan – San Remo 2013 kwam de aap uit de mouw. Het begon zowaar te vriezen en te sneeuwen, wat benadrukte dat de helft van het peloton gehuld ging in ‘het zwarte goud’! Zo ook winnaar Gerald Ciolek van Garmin-Cervélo-Team, uiteraard. De wielerwereld kon er niet meer omheen: de Gabba had een uitzonderlijke technologie die elke profrenner wou. En vanaf dat moment was ook de commerciële trein vertrokken. Het volledige achtergrondverhaal lees je in Rouleur

Het oordeel van Squadra Velo: Sinds haar lancering in 2009 wil elke prof een Gabba. De andere merken hebben Gabba massaal nagemaakt, maar het origineel blijft onnavolgbaar!

- Hoe ziet de Gabba eruit?

De Gabba was oorspronkelijk alleen beschikbaar in donkere kleuren. De jongste jaren breidde Castelli het gamma uit. Het oog wil ook wat! Je kan de Gabba nu krijgen met of zonder mouwen, voor mannen en vrouwen en in verschillende kleuren. Bekijk enkele Castelli-mogelijkheden hier.


- Wat maakt de Gabba zo speciaal?

De Gabba is perfect om te fietsen in droge én natte omstandigheden. Dat heeft het te danken aan haar ideale evenwicht tussen aerodynamica, verluchting en waterdichtheid. De Gabba is vooraan wind- en waterdicht dankzij haar Gore-tex-technologie. Achteraan gebruikt de Gabba een andere soort stof, ook van Gore-tex, die beter ademt maar nog steeds vrij waterdicht is. Dat laat je toe om je lichaamswarmte af te voeren. De binnenvoering helpt om het zweet te kanaliseren, net als de afwerking aan de oksels. De pasvorm is strak en aerodynamisch. En bij de Perfetto Convertible kan je zelfs makkelijk de mouwen afritsen, opplooien en in je achterzakken steken.

Het oordeel van Squadra Velo: De RoS-technologie in deze vierde generatie Gabba’s biedt nog een extra meerwaarde. Het is de beste fietskleding voor nat én droog weer, dus je hoeft niet langer te kiezen!

- Kan je een custom Perfetto bestellen?

Je kan dit laten ‘customizen’, inderdaad. We staan te popelen om de Perfetto long-sleeve op het lijf van jouw bedrijf te tekenen. Contacteer ons snel en we gaan samen aan de slag

Bespreek jouw idee met onze experts

Onze ervaren designers maken de perfecte wieleroutfit voor jouw team of bedrijf. Binnenkort zitten jij en je fietsvrienden met stijlvolle topoutfits op je fiets. Kruip snel in ons wiel en laat je verleiden.
Contact an expert
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now