Rond de Noordzee voor het goede doel: Water4Akoba

Onder het motto ‘Water4Akoba” vertrekt Luc Apers begin april aan de Klinkaert in Rumst om rond de Noordzee te fietsen. Bedoeling is in totaal 6666 kilometer te overbruggen en daarbij geld in te zamelen voor een waterput in het Afrikaanse Akoba. Iets waar we op Wereldwaterdag graag wat extra aandacht aanbesteden en mee onze schouders onder zetten.

Zaterdag 9 april vertrekt Luc Apers aan de Klinkaert in Rumst voor een tocht van 6666 kilometer naar het Noorden om de befaamde “North Sea Cycle Route” te fietsen. Het idee ontstond nadat ‘Water For All’ een aantal jaren geleden zes waterputten in het Afrikaanse Benin installeerden. Vanuit het ganse land kwamen mensen naar deze waterputten om zuiver water te halen. Al gauw werd de vraag naar meer waterputten groter en kreeg ‘Water4Akoba’ vorm. Samen met Luc zetten wij ons in om dit project mee te ondersteunen om zo een waterput in het Afrikaanse dorpje Akoba te voorzien.

Squadra Velo ontwierp het fietsshirt waarin Luc zijn tocht zal aanvatten. Wil je graag je steentje bijdragen? Wij bieden het exclusieve ontwerp waar Luc zijn tocht mee onderneemt te koop aan. De opbrengsten hiervan gaan integraal naar ‘Water4Akoba’.

Bestel hier je fietsshirt voor het goede doel! 

Waar staat ‘Water For All’ voor?
Luc: "Water For All werd in 1984 opgericht door Peter Håkansson en Torgny Rogert, beide werknemers bij Atlas Copco, omdat er niet voldoende waterputten in arme landen beschikbaar waren. De organisatie financiert vandaag de dag Water For All-projecten die mensen toegang geven tot proper drinkwater, sanitaire voorzieningen en hygiëne."

Welke rol speel jij hierin?
Luc: “De komende maanden fiets ik de “North Sea Cycle Route” van maar liefst 6666 kilometer om geld in te zamelen voor het goede doel. Het geld dat ik inzamel gaat rechtstreeks naar 'Water For All', waar we een waterput in het Afrikaanse dorpje Akoba willen installeren.  Dankzij mijn werkgever Atlas Copco heb ik dit goede doel leren kennen en het geeft me ook een extra stimulans om andere mensen een beter leven te geven door hen zuiver water te geven."

Welke kleren neem je mee voor zo’n tocht?
Luc: “Castelli en Squadra Velo ondersteunen me in deze tocht en voorzien me van kwalitatieve fietskleding. Zo is het belangrijk om fietskleding mee te nemen die in eerste instantie snel drogen.

Je wilt niet na een regenbui urenlang met natte fietskledij moeten rondrijden. Bovendien moet je fietskleding ook niet teveel wegen, want dat extra gewicht neem je mee op de fiets. Ik denk dat ik bij Squadra Velo en Castelli de ideale partners heb gevonden die me dit kunnen bieden."

Tot slot waar komt die passie voor de fiets vandaan?
Luc: "Ik heb eigenlijk nooit echt gesport, maar ben wel vaak op reis geweest met de motor. Daarnaast ben ik ook veel gaan trekken met de rugzak, dus dat avontuurlijke heeft er altijd wel wat ingezeten. Zo’n vijftien jaar geleden ben ik dan met een collega van het werk beginnen fietsen en ben ik ook dagelijks naar het werk beginnen gaan. Het maakt je hoofd leeg na een dag werken en geeft ook gewoon ontspanning. Dat heeft er dan voor gezorgd dat ik mijn motor aan de kant heb gezet en de microbe van de fiets te pakken kreeg. Ik ben ook graag onderweg, dus dat ik die twee nu kan combineren is een dan ook een droom.“

Bespreek jouw idee met onze experts

Onze ervaren designers maken de perfecte wieleroutfit voor jouw team of bedrijf. Binnenkort zitten jij en je fietsvrienden met stijlvolle topoutfits op je fiets. Kruip snel in ons wiel en laat je verleiden.
Contact an expert
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now