Rinascimento: wedergeboorte op wielen

Het Italiaanse voorjaar werd op een brute wijze onderbroken door de wereldwijde pandemie. Het Noorden van Italië werd enorm hard getroffen. Ook het wielrennen moest tijdelijk op de schop. In het najaar 2020 zetten twee renners van Grinta! dat recht met 'Rinascimento'.

Rinascimento betekent letterlijk 'wedergeboorte' in het Italiaans. De bedoeling van dit mini-evenement was om de regio van Noord-Italië weer positief in de kijker te zetten. Grinta! stuurde twee renners om een visuele ode te brengen aan een regio die de coronacrisis in haar ziel heeft geraakt. Hun manier om de hoop weer terug te brengen, net zoals Coppi en Bartali deden in de Tour de France van 1949. Toen deden deze Italiaanse helden, gehuld in de Italiaanse tricolore, de wonden van de wereldoorlog even vergeten.

De twee Grinta-renners reden de zeven Italiaanse granfondo's die in 2020 geannuleerd werden in zeven dagen. 1170 kilometer en 26 801 hoogtemeters in weer en wind, in zonneschijn en sneeuw. Dit zijn de Granfondo's die ze aandeden van 28 september tot 4 oktober:

GF Felice Gimondi (Bergamo): 162km, 3050hm
La Fausto Coppi (Cuneo): 177km, 4125hm
GF Nove Colli (Cesenatico): 205km, 3840hm
Alé La Merckx (Verona): 129km, 2600hm
GF Sportful Dolomiti (Feltre): 207km, 4900hm
La Maratona dles Dolomites (Corvara): 138km, 4230hm
GF Stelvio-Santini (Bormio): 151km, 4058hm

Ze gingen niet alleen voor de sportieve prestatie. 'We praatten onderweg met fietsers, mensen uit de fietsbranche, hoteleigenaars en organisatoren van granfondo's (die meefietsten) en probeerden we de impact van de coronacrisis in kaart te brengen.'

Squadra Velo droeg met plezier haar steentje bij aan deze 'Giro van de hoop'. We creëerden een Castelli-trui die een ode bracht aan die van Coppi en Bartali. Overwegend groen met een rode en witte band, zoals de Italiaanse vlag. De partners - en er waren heel wat bedrijven die een helpende hand uitstaken - werden subtiel verwerkt.

Bekijk hier de 'aftermovie' en nog enkele foto's.

Bespreek jouw idee met onze experts

Onze ervaren designers maken de perfecte wieleroutfit voor jouw team of bedrijf. Binnenkort zitten jij en je fietsvrienden met stijlvolle topoutfits op je fiets. Kruip snel in ons wiel en laat je verleiden.
Contact an expert
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now