Athletes For Hope gaat voor kwaliteit

Athletes For Hope is het nieuwe project van Marc Herremans, de voormalige toptriatleet en bezieler van 'To Walk Again'. Athletes For Hope begeleidt haar atleten in drie disciplines - zowel bij de elite als bij de jeugd - op een professionele manier, onder meer dankzij een originele motivatie-techniek.

Hoe werkt het?

Iedereen wil dat de atleten het goed doen: de begeleiders, de sponsors en natuurlijk de atleten zelf. Athletes For Hope geeft een extra motivatie: als ze goed presteren - zoals met een podiumplaats op een (inter-)nationaal kampioenschap of een heel sterke prestatie in een andere wedstrijd - wordt er een stukje budget vrijgemaakt voor de aankoop van een kinderstaprobot.
Het is een project dat over vier jaar gespreid gaat. In 2020 werd de beoogde som van € 60.000 bij elkaar gespaard, ondanks de COVID-problematiek. In 2021 wil Athletes For Hope hetzelfde doen, om uiteindelijk in 2023 uit te komen op het benodigde budget van € 240.000 voor de aankoop van de robot.

Met de robot kunnen kinderen met een beperking medische complicaties vermijden en zelfs weer op eigen benen staan. Een echte droom voor hen, waaraan atleten en sponsors graag meewerken!

 

(lees verder onder de foto)

Athletes For Hope bestaat uit drie sporten: veldrijden, triatlon en BMX. Squadra Velo voorziet in de outfits. Marc Herremans vertelt waarom ze voor Squadra Velo kozen.

"Ik had eerder al samengewerkt met zaakvoerder Mark Heylen op andere projecten. Met Athletes For Hope staat er nu een mooi apart project, dat ook perfect kadert in de filosofie van Squadra Velo. Voor hen is dit een 'charity project', omdat ze graag mensen helpen die het minder goed hebben."

Wat is er zo belangrijk aan de kledij voor Athletes For Hope?


"We hebben drie verschillende sporten bij onze atleten, dus Squadra Velo moest wel even meedenken. We kozen voor Castelli omdat de kwaliteit top is en ze zowel een reeks voor wielrennen hebben als voor triatlon. De vereisten zijn toch net iets anders voor triatlon, vooral op vlak van de zeem. Het materiaal moet zo licht mogelijk zijn en amper water absorberen. Castelli is meer begaan met triatlon dan andere merken, en ook bij Squadra Velo zitten mensen met expertise in verschillende sporten. Ze werkten lang samen met Frederik Van Lierde, bijvoorbeeld. En Castelli werkt al jaren samen met verschillende wereldtoppers, waardoor ze een grote knowhow hebben."

Welke rol had Squadra Velo bij de uitwerking van de tenues?


"Ik heb eigenlijk alleen doorgegeven welke sponsors op de tenues moesten komen, en in welke volgorde. Het design komt helemaal van de hand van Squadra Velo."

Wat onthoud je van de samenwerking?

Het belangrijkste is dat de atleten tevreden zijn. Ik draag deze kledij zelf niet meer omdat ik oud en versleten ben (lacht). Dankzij de samenwerking met Squadra Velo kunnen we elk jaar een nieuw tenue presenteren dat niet alleen goed zit, maar er ook geweldig uit ziet. Dat valt dan weer prima in de smaak bij de sponsors."

En of we trots zijn op deze samenwerking met Athletes For Hope! Lees meer over dit project op hun website en volg hun prestaties op de voet!

 

Bekijk onze video hier: 

Bespreek jouw idee met onze experts

Onze ervaren designers maken de perfecte wieleroutfit voor jouw team of bedrijf. Binnenkort zitten jij en je fietsvrienden met stijlvolle topoutfits op je fiets. Kruip snel in ons wiel en laat je verleiden.
Contact an expert
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now