5 redenen waarom wielrennen goed voor je is (deel 2)

Bewegen is goed voor je. Het is dan ook niet verwonderlijk dat fietsen een hoop fysieke én mentale gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Recent wetenschappelijk onderzoek toont aan dat er heel wat goeds met je lichaam gebeurt wanneer je meer tijd op het zadel doorbrengt. Ontdek hieronder vijf voordelen.

1.    Maakt je hoofd helemaal leeg
 
Fietsen werkt ontspannend en verlaagt stress. Tijdens je rit kan je genieten van de buitenlucht zonder afleidingen van sociale media, e-mail… Voor vele fietsers is een fietstocht hét moment om te reflecteren en de dagelijkse rompslomp in perspectief te plaatsen.

2. Verhoogt je creativiteit
 
Schrijvers, muzikanten, artiesten en zelfs topmanagers weten dat beweging mentale blokkades kan oplossen en kan helpen om een beslissing te maken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat je al na 25 minuten bewegen aan een lage intensiteit een creatieve boost krijgt.

3. Maakt je slimmer
 
Van fietsen word je mentaal scherper. Verschillende studies hebben aangetoond dat fietsen de hersenfunctie kan verbeteren en zelfs herstellen. Regelmatig op de fiets stappen versnelt verbindingen in de hersenen en maakt je zo alerter en scherper.

4. Boost je zelfvertrouwen
 
Het is geen verrassing dat sporten je zelfvertrouwen vergroot. Iedere keer dat je die perfecte foto maakt tijdens je rit of een hele zware fietstocht voltooit, geeft je lichaam een hoop gelukshormonen af. Zo krijg je even het gevoel dat je de wereld aankan.

5. Helpt tegen depressies en angststoornissen
 
Psychische problemen, zoals depressie, stress en angst, kunnen worden verminderd door regelmatig te fietsen. De combinatie van beweging, buitenlucht en ontspanning is ongeëvenaard.

Als we al deze mentale voordelen van fietsen bij elkaar optellen, kunnen we maar een conclusie trekken. Je fiets jezelf letterlijk gelukkig. Uiteraard zijn er ook nog andere pluspunten. Ontdek hier alle lichamelijk voordelen van fietsen.

Ben jij van plan om dit weekend te gaan koersen? Je voelt je sowieso nog beter in je vel als je sportoutfit op punt staat. We begeleiden je graag bij het ontwerpen van de perfecte custom cycling wear.
 
Op zoek naar meer leesvoer? Lees hier onze 18 tips voor fietsen tijdens de lockdown.

Bespreek jouw idee met onze experts

Onze ervaren designers maken de perfecte wieleroutfit voor jouw team of bedrijf. Binnenkort zitten jij en je fietsvrienden met stijlvolle topoutfits op je fiets. Kruip snel in ons wiel en laat je verleiden.
Contact an expert
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now