5 redenen waarom wielrennen goed voor je is (deel 1)

Iedereen weet dat bewegen goed voor je is. Maar wist je dat fietsen een hoop gezondheidsvoordelen met zich meebrengt? Recent wetenschappelijk onderzoek toont nu onweerlegbaar aan dat de voordelen van fietsen enorm zijn. Het is goed voor de fysieke én mentale gezondheid. Dit gebeurt er met je lichaam als je meer tijd op het zadel doorbrengt.

1.    Verhoogt je longcapaciteit
 
Regelmatig de trappers laten draaien geeft je letterlijk ademruimte. Fietsen vergroot je longcapaciteit en versterkt je immuunsysteem. Verrassend genoeg worden fietsers ook minder blootgesteld aan vervuilde lucht dan hun collega’s die voor de auto kiezen.

2.    Goed voor je spieren én gewrichten

Fietsen is als lage-impactsport ook weggelegd voor mensen waarbij rugpijn, artrose of overbelaste gewrichten normaal roet in het eten gooien. Bovendien is het risico op blessures kleiner dan bij contactsporten.

Verder target je verschillende spiergroepen. Je fiets in evenwicht houden en in beweging brengen vraagt controle over je volledige lichaam.

3.    Laat je op gewicht blijven

Gewichtsverlies is een van de grootste voordelen van regelmatig fietsen. Je verbrandt namelijk zo’n 400 tot 1.000 kcal per uur (afhankelijk van de intensiteit en het gewicht van de fietser). Fietsen is daarom een efficiënt hulpmiddel in de strijd tegen overgewicht en obesitas.
 

4.    Verkleint risico op ziektes

We weten ondertussen allemaal dat regelmatig bewegen gezond is. Maar wist je dat fietsen het risico op ziektes verkleint? Een recente studie onderzocht vijf jaar lang 260.000 personen en concludeerde dat fietsen het risico op hartziekten halveert.

 

5.    Verbetert je slaap
 
De Universiteit van Georgia in de VS volgde 35 jaar lang een groep mannen en vrouwen tussen 20 en 85 jaar oud. Zij ontdekten dat 2% verschil in conditie bij mannen en 4% bij vrouwen al zorgt voor slaapproblemen. Dagelijks fietsen zal hier dus bij helpen.
 

Kortom, fietsen verbetert je cardiovasculaire gezondheid, vermindert lichaamsvet, versterkt je spieren en verhoogt je longcapaciteit. Reden te meer om dit weekend op je fiets te springen. Ben jij er klaar voor?
 
Ben jij van plan om op je fiets te stappen? Kom dan eens langs voor je custom cycling wear. Je voelt je sowieso nog beter in je vel tijdens het sporten als je outfit op punt staat.
 
Nog lang niet uitgefietst? Lees hier onze 18 tips voor fietsen tijdens de lockdown.

Bespreek jouw idee met onze experts

Onze ervaren designers maken de perfecte wieleroutfit voor jouw team of bedrijf. Binnenkort zitten jij en je fietsvrienden met stijlvolle topoutfits op je fiets. Kruip snel in ons wiel en laat je verleiden.
Contact an expert
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now