5 positieve effecten van wielrennen op je bedrijf

Met een gezond en gemotiveerd team fiets je zo door 2021. Eerder maakten we al een opsomming van alle fysieke en mentale voordelen van wielrennen. Maar wist je dat fietsen ook een rechtstreekse impact heeft op de werking van je bedrijf? Dit gebeurt er wanneer je jouw medewerkers op de fiets zet.

1.    Bevordert gemoed van je medewerkers
 
Je werknemers voelen zich beter in hun vel wanneer ze met de fiets naar het werk gaan. Fietsen werkt namelijk ontspannend en verlaagt stress. Bovendien kunnen psychische problemen, zoals depressie, stress en angst, verminderen door regelmatig te fietsen.

2.    Minder ziekteverzuim
 
Dr. David Nieman onderzocht 1.000 personen en ondervond dat 30 tot 40 min bewegen aan een lage intensiteit per dag het ziekteverzuim met 40% tot 50% deed dalen. Een andere studie toonde aan dat fietsende werknemers gemiddeld 1 dag per jaar minder ziek zijn. Dat bespaart een bedrijf gemiddeld € 260 per jaar per fietsende werknemer.

3.    Boost voor je branding en imago
 
Een goede en mooie sportoutfit is een geweldige motivatie om te bewegen. Stimuleer je medewerkers om aan hun gezondheid te werken door hen een custom outfit cadeau te geven waar je bedrijfsnaam mooi op staat te blinken. Daar maak je heel wat mensen blij mee én het versterkt de branding en het imago van je bedrijf. Je bedrijfsnaam wordt op een leuke, unieke manier in de kijker gezet.

Op zoek naar nog meer voordelen voor jouw bedrijf? Download onze ‘Zet je medewerkers op de fiets’-gids.

4.    Goed voor je groene beleid
 
Milieubewustzijn is belangrijk. Het wordt dan ook erg gewaardeerd als een bedrijf een duidelijk engagement aangaat om haar groene steentje bij te dragen. Je medewerkers stimuleren om meer te fietsen past perfect binnen die groene strategie.
 
Op één parkeerplaats kunnen bijvoorbeeld twintig fietsen gestald worden. Zo creëer je ruimte voor parkeerplaatsen voor wie er echt nood aan heeft, zoals mensen met een fysieke beperking, verkopers, leveranciers,…
 
Om een fiets te produceren is bovendien slechts 5% van de materialen en energie nodig die voor een auto worden gebruikt. En tijdens het fietsen veroorzaak je natuurlijk geen vervuiling en los je een deel van het fileprobleem op.

5.    Fiscaal interessant
 
Een bedrijfsfiets is 100% fiscaal aftrekbaar als je medewerker zijn of haar fiets uitsluitend gebruikt voor woon-werkverkeer. Als werkgever moet je dus geen belastingen betalen op bedrijfsfietsen. Dat geldt trouwens ook voor een eventuele fietsvergoeding, met een maximumbedrag van € 0,24 per kilometer, onderhoudskosten en accessoires (fietshelm, fluohesjes, …) zelfs fietsenstallingen, kleedruimtes, sanitair of zonnepanelen en laadpunten voor elektrische fietsen. Dit voordeel is trouwens combineerbaar met een bedrijfswagen of een andere verplaatsingsvergoeding.
 
Maak je fietsende werknemers gelukkig met een custom outfit van Squadra Velo. Ontdek onze werkwijze op onze website.
 
Op zoek naar nog meer leesvoer? Ontdek de charme van het gravelen in onze blog.

Ontdek alle voordelen van fietsende medewerkers voor jouw bedrijf in onze ‘Zet je medewerkers op de fiets’-gids. Download hem nu!

Bespreek jouw idee met onze experts

Onze ervaren designers maken de perfecte wieleroutfit voor jouw team of bedrijf. Binnenkort zitten jij en je fietsvrienden met stijlvolle topoutfits op je fiets. Kruip snel in ons wiel en laat je verleiden.
Contact an expert
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now