Squadra Velo, Teamwear experts

Over Squadra Velo

VERDELER VAN PREMIUM MERKEN SINDS 1978

Squadra Velo maakt deel uit van Wolvenberg, een onderneming die al sinds 1978 topmerken verdeelt in België. En dat is niet toevallig: we zijn ervan overtuigd dat topkwaliteit een meerwaarde is op vlak van prestaties, design én duurzaamheid. En die kwaliteit verdelen we met passie.

MEER DAN 25 JAAR PARTNERSHIP MET CASTELLI EN SPORTFUL

Al ruim een kwarteeuw zijn we de exclusieve verdeler van de Italiaanse topmerken Castelli en Sportful in de BeNeLux. Squadra Velo staat op de schouders van deze reuzen, en brengt hun magnifieke wielerkledij tot bij bedrijven en teams. Mét eigen design, natuurlijk.

Passion for Cycling

Passie staat centraal in alles wat we doen. Met onze community 'Passion for Cycling' verzamelen we meer dan 37 000 vrienden van de velo. De grootste fietsgemeenschap van België deelt dezelfde passie, en apprecieert als geen ander kwaliteit, service en design.

Bezoek website

Goede doelen

Squadra Velo helpt waar kan

Met de ondersteuning van o.a. To Walk Again wil Squadra Velo een verschil maken voor mensen die het nodig hebben. We staken de handen in elkaar met Marc Herremans en co, en kwamen tot een verbluffend resultaat.

Ons Team

Werken voor Squadra Velo, dat is méér dan een job. Ons hecht team heeft samen meer dan 100 jaar ervaring, en blinkt uit in klantgerichtheid. Met passie gaan we samen voor de beste partnerships.

Contacteer onze experts
Koen van Lint

Koen van Lint

Sales manager

Eén uur per dag zit Koen op zijn Colnago-fiets van en naar zijn kantoor. De rest van de dag is hij gepassioneerd bezig met zijn klanten. Of het nu een racefiets, mountainbike of gravelbike is, Koen weet overal raad mee!

Tim Valkeneers

Tim Valkeneers

Teamwear expert

Als ex-triatleet is zijn liefde voor de fiets vanzelfsprekend. Tim racet in zijn vrije uurtjes nog steeds met zijn Castelli Squadra Velo-outfit door de rustige omgeving van Kalmthout.

Kira Tjurina

Kira Tjurina

Customer service medewerker

Elke dag gaat Kira met de fiets naar het werk, wat haar totaal op 3000 kilometer per jaar brengt. In de weekends zit ze dan nog eens in haar Sportful fietskleding op de mountainbike.

Wendy Claessens

Wendy Claessens

Teamwear designer

Wendy gaat elk weekend op ontdekkingstocht op haar Kona gravelbike. Van de bossen tot de duinen gaat ze op zoek naar avontuur en inspiratie. Die ervaring past deze creatieve duizendpoot dan toe in fantastische outfit-designs voor onze klanten!

Ons bedrijf

Passie voor kwaliteit, service en partnership zijn de hoekstenen van Squadra Velo. Als onderdeel van Wolvenberg bouwt het voort op meer dan 40 jaar wielertraditie. Met een wielergek team maken we de mooiste sport ter wereld sneller, veiliger en comfortabeler.

1978
Wolvenberg
80's
Vaste waarde
90's
Ups and Downs
1999
Symbolisch moment
2006
Castelli
2011
Voorloper Squadra Velo
2016
Squadra Velo
2020
Nieuwe website

1978

Wolvenberg

Wolvenberg wordt opgericht op 8 januari 1978. Oorspronkelijk ligt de focus op zwemartikelen, maar de wielermicrobe slaat al snel toe. Na twee jaar neemt Wolvenberg fietskleding en -accessoires op in het assortiment.

80's

Vaste waarde

In de jaren ’80 groeit Wolvenberg uit tot een vaste waarde in de wielerwereld. Het dankt haar sterke positie aan haar partnerships met verschillende internationale topmerken, zoals Gore-Tex en Castelli. Wolvenberg onderscheidt zich door samen te werken met de iconische kledingontwerper Walter Van Beirendonck voor de leiderstruien van de Ronde Van België.

90's

Ups and Downs

Als Europees pionier is Wolvenberg de eerste om in 1991 de Belgische distributie van het nieuwe fietsmerk ‘Specialized’ op te starten. De verandering van focus heeft echter ook een kost. In 1994 verliest Wolvenberg de distributie van Castelli en Gore-Tex. Het bedrijf gaat door een moeilijke periode.

Daarentegen zet Wolvenberg in 1996 een samenwerking op met het opkomende Italiaanse merk Sportful, dat sinds 1995 de topwielerploeg Mapei kleedt. Denk maar aan de legendarische Parijs-Roubaix-overwinningen van Ballerini, Museeuw en opnieuw Ballerini op vier jaar tijd!

De custom-afdeling draait wel op volle toeren. Eind jaren ’90 worden er jaarlijks meer dan 30 000 fietshelmen verkocht voor acties van verzekeraars en banken.

1999

Symbolisch moment

Op 4 april 1999 wordt de Wolvenberg (de helling in de Vlaamse Ardennen) voor de eerste maal beklommen in de Ronde Van Vlaanderen. Een symbolisch moment, want op dezelfde dag worden de eerste gesprekken gevoerd om het bedrijf over te nemen. Op 1 juli 1999 wordt de overname afgerond.

Het nieuwe millennium wordt ingezet met een nieuwe focus: continuïteit en een gezonde structuur. Wolvenberg zet in deze jaren in op Sportful, vanwege haar hoge kwaliteit en techniciteit.

2006

Castelli

Castelli komt na 12 jaar opnieuw thuis. Wolvenberg herneemt de distributie van het legendarische merk. In de jaren erna bouwt het verder aan de ijzersterke reputatie van het topmerk met het schorpioenlogo.

2011

Voorloper Squadra Velo

Omdat custom wielerkleding steeds belangrijk wordt, richt Wolvenberg een aparte divisie op. Op de website teamkleding.be kan je gepersonalisserde wielerkleding kopen. Zo is de voorloper van Squadra Velo gelanceerd. Het succes is enorm en zowel Castelli als Sportful scoren uitstekend. Om bedrijven nog beter te kunnen bedienen, lanceert Wolvenberg in 2014 haar b2b-webshop.

2016

Squadra Velo

De custom-afdeling wordt verder uitgebouwd en gaat verder onder de naam ‘Squadra Velo’. Klanten krijgen hun designs nu ook in 3D te zien voor ze bestellen.

2020

Nieuwe website

Met een nieuwe website is Squadra Velo klaar voor de toekomst. Een gespecialiseerd team zit klaar om klanten van A tot Z bij te staan wanneer ze hun custom teamwear samenstellen.

Bespreek jouw idee met onze experts

Onze ervaren designers maken de perfecte wieleroutfit voor jouw team of bedrijf. Binnenkort zitten jij en je fietsvrienden met stijlvolle topoutfits op je fiets. Kruip snel in ons wiel en laat je verleiden.
Contacteer onze experts
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now