• CASTELLI

Servizio Corse

Castelli is zonder twijfel het meest legendarische merk van fietskleding. Van bij het ontstaan van de wielersport was Vittore Gianni toonaangevend. In de vroege jaren 30 van de vorige eeuw nam Armando Castelli de zaak over van zijn baas Vittore Gianni. Een van zijn eerste ontwikkelingen was een eerste echte koersbroek voor niemand minder dan Gino Bartali. De renners van die tijd stonden letterlijk aan te schuiven in Milaan om een broek te bemachtigen. Een van hen werd een vriend des huizes: Fausto Coppi. In een speciaal door Castelli ontworpen aĆ«rodynamisch pak van zijde brak hij het Werelduurrecord.

Zonder meer was Castelli zijn tijd ver vooruit! In de jaren 70 was de zoon van Armando, Maurizio Castelli toegetreden tot de zaak. Hij lanceerde de eerst Lycra koersbroek in 1976 in de "Linea Aerodynamica". Opnieuw stonden er lange rijen wachtenden voor de winkel in Milaan. Een revolutie was ontketend, het succes sloeg toe als een schorpioen. Wielrenners sneller maken door hun beter te kleden was altijd Maurizio's droom geweest. 

Ook vandaag blijft dat het hoofddoel van Castelli: betere prestaties door betere kleding.  

Castelli & Team Sky

Vanaf januari 2017 start Castelli een samenwerking met Team Sky. Froome en co verwachten steeds het maximale van hun technische partners en Castelli past perfect in het plaatje dat ze voor ogen hebben. Ze delen beiden dezelfde visie op vlak van resultaatgerichte innovatie en de feedback van de Sky renners zal ongetwijfeld een onschatbare bron zijn om ervoor te zorgen dat Castelli steeds het beste aan de fietsers kan blijven geven.

 

MAAK UW PRIJSVOORSTEL